Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kipsalade op kruidige sla

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 dikke sneetjes oud (casino) witbrood
knoflook
boter of margarine
50 gr (1 zakje) pijnboompitjes
1 gegrilde kip (koud)
100 gr (1 bakje) waterkers
100 gr (1 zakje) veldsla
½ bosje (1 zakje) verse dragon
1 rode paprika
1 citroen
1 bekertje zure room
mayonaise
paprikapoeder
olijfolie
peper en zout uit de molen, verse peterselie

Bereiden

Bestrijk de sneetjes brood met uitgeperste knoflook en boter, snijd ze in lange driehoekjes (4 uit elk sneetje) en bak ze goudbruin tot croûtons.
Rooster daarna de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze op keukenpapier.
Haal het kipvlees van de kip en snijd het nog wat kleiner. Knip de waterkersblaadjes af, haal de worteltjes van de veldslabosjes en pluk de dragonblaadjes. Snipper de paprika heel fijn. Trek met een citrustrekker sliertjes van de citroenschil en leg ze even in ijskoud water. Pers 2 el sap uit. Roer een sausje van het citroensap, de zure room, 3 el mayonaise, 1 el paprikapoeder en wat zout en peper.
Meng de saus met de kip. Meng de sla- en dragonblaadjes met 3 el olijfolie en 1 el citroensap en maal er flink wat peper en wat zout over. Verdeel de sla over 4 borden. Knip wat peterselie fijn. Schep de kipsalade op de sla. Leg de croûtons erbij en bestrooi de salade met pijnboompitjes, paprika, citroensliertjes, peterselie, zout en peper uit de molen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kipfilet met teriyakisaus
Kip gestoofd in bokbier
Loempia‘s II
Kipfilet in bladerdeeg I
Kip met sherryazijn en dragon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes